Regaleali Le Rose

Our rosé, made with Nerello Mascalese grapes planted at Regaleali in the Santa Rosa vineyard in 1986, combines the fruity elegance of red wine with the flavour of white wine.

 
 
Download
Regaleali Le Rose
Regaleali Le Rose
Grapes:
Nerello Mascalese
Appellation:
Terre Siciliane I.G.T. - Rosé.
Yield per Ha:
15 t on average.
Production method:
In stainless steel tanks.
Fermentation temperature:
14°C.
Maceration:
15 days.
Malolactic fermentation:
Partially developed.
Ageing:
3 months in stainless steel tank.
Alcohol content:
12.50% Vol.
Wine analytical data:
pH 3.35 - TA 6.10 g/l - RS 2.00 g/l - TE 22.20 g/l.
 
 

Colour:

Bright, light red.

Bouquet:

Crispy and fruity, strawberry, cherry, rose.

Taste:

Pleasant sensation of fresh fruit.
Year
What
Where
Award
Vintage
2014
Gambero Rosso
-
Oscar Berebene
2012
Year
What
Where
Award
Vintage
2012
Gambero Rosso
-
BEREBENE LOW COST
2010
Year
What
Where
Award
Vintage
2010
Luca Maroni: Vini Italiani 2010
-
I 500 vini più acquistabili d'Italia
2008
Year
What
Where
Award
Vintage
2010
Gambero Rosso
-
Berebene Low cost
2008
Year
What
Where
Award
Vintage
2008
Gambero Rosso "Almanacco del Berebene 2008"
Roma
Oscar Qualità/Prezzo
2006
Year
What
Where
Award
Vintage
2007
I Vini Rosati del Gambero Rosso
Roma
3 Rose
2006
Year
What
Where
Award
Vintage
2006
Gambero Rosso "Almanacco del Berebene 2006"
Roma
Oscar Qualità/Prezzo
2004
Year
What
Where
Award
Vintage
2005
AIS - Bibenda "Guida Duemilavini"
-
4 Grappoli
2003
Year
What
Where
Award
Vintage
2004
Wine Spectator
-
82/100 points
2002
Year
What
Where
Award
Vintage
2004
Gambero Rosso "Almanacco del Berebene 2004"
Roma
Oscar Qualità/Prezzo
2002
Year
What
Where
Award
Vintage
2003
Gambero Rosso "Almanacco del Berebene 2003"
Roma
Oscar Qualità/Prezzo
2001
Year
What
Where
Award
Vintage
2003
Vinitaly - 11° Concorso Enologico Internazionale
Verona
Gran Menzione
2002
Year
What
Where
Award
Vintage
2002
Vinitaly
Verona
Medaglia d'Argento
2001
Year
What
Where
Award
Vintage
2001
Vinitaly - 9° Concorso Enologico Internazionale
Verona
Gran medaglia d'oro Gruppo 6: vini rosati
2000
Year
What
Where
Award
Vintage
1999
Gambero Rosso "Almanacco del Berebene 1999"
Roma
Oscar Qualità/Prezzo
-
Year
What
Where
Award
Vintage
1997
Vinitaly 1997
Verona
Diploma di Gran Medaglia d'Oro
1996
Year
What
Where
Award
Vintage
1994
6° Concorso Vinicolo Proefschrift 1994
Amsterdam
"Il Rosato dell'anno 1994"
1993
Year
What
Where
Award
Vintage
1993
Vinexpo 1993 - Challenge International du Vin
Bordeaux
Diplome de Medaille d'Argent 1993
1992
Year
What
Where
Award
Vintage
1992
12° Banco d'Assaggio dei Vini d'Italia
Torgiano
Diploma e Medaglia d'Oro
1991
Year
What
Where
Award
Vintage
1991
11° Banco d'Assaggio dei Vini d'Italia
Torgiano
Diploma e Medaglia d'Oro
1990
Year
What
Where
Award
Vintage
1990
10° Banco d'Assaggio dei Vini d'Italia
Torgiano
Diploma e Medaglia d'Oro
1989
Year
What
Where
Award
Vintage
1989
9° Banco d'Assaggio dei Vini d'Italia
Torgiano
Diploma e Medaglia d'Oro
1988
Year
What
Where
Award
Vintage
1988
8° Banco d'Assaggio dei Vini d'Italia
Torgiano
Diploma e Medaglia d'Oro
1987
Year
What
Where
Award
Vintage
1986
Concorso Enologico - Selezione Regionale
Palermo
1° Premio ex aequo al Vino
1985
Year
What
Where
Award
Vintage
1983
3° Banco d'Assaggio dei Vini d'Italia
Torgiano
Diploma e Medaglia d'Oro
1980
Year
What
Where
Award
Vintage
1983
3° Banco d'Assaggio dei Vini d'Italia
Torgiano
Diploma e Medaglia d'Oro
1982
Year
What
Where
Award
Vintage
1978
24ª Fiera Vitivinicola Internazionale
Liubjana
Diploma d'Onore
1977
Year
What
Where
Award
Vintage
1973
Fiera Campionaria Internazionale
Messina
Diploma
-
Year
What
Where
Award
Vintage
1972
Mostra Camp. Naz. Vini - Conc. Enol. Naz. Vini Tipici
Pramaggiore
"Oscar del Vino"
1969
Year
What
Where
Award
Vintage
1970
1° Conv. Mostra del Vino Tipico Siciliano
-
Diploma e Medaglia d'Oro
-
 
 

NERELLO MASCALESE

NERELLO MASCALESE

This red variety is associated above all with the volcanic soils of Etna, where it has been planted for over a century. A generous strain, yielding as many as 14 kilos per plant, its grapes are used to make both reds and rosés. The clusters are generally conic-cylindrical, often approaching a pyramid shape, and winged; the reddish-grey berries are tightly packed, bloom-covered, and of medium size.